Menu

Ik ben Lodi Planting: CEO van Employerbility, host en redacteur van dit platform en opiniewolf. Ik houd van reizen, mensen met elkaar verbinden en goed werkgeverschap.

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
11
juni

Daniel Pink; de trendwatcher anno 2014

Geplaatst door op in Leiderschap
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2889
 • 0 reactie
 • Afdrukken

Daniel Pink of kortweg Dan Pink is een geweldenaar. Anno 2014 is hij zo wat de de trendwatcher van deze tijd en zeker als het over het motiveren van mensen gaat. Hij heeft hier meerdere boeken over geschreven en op het internet gaan er ook Ted Talks van hem rond. Het is tijd voor een kijkje naar zijn belangrijkste verkondigingen.

Free Agent Nation van Daniel Pink

Het boek Free Agent Nation was mijn eerste kennismaking met Daniel Pink. Hierin schetst hij een beeld van freelance community dat gedijt bij onbaatzuchtig delen. Hij haalt aan dat deze manier van werken nogal wat implicaties en obstakels kent. Maar anno 2014 (14 jaar na publicatie) beginnen dergelijke communities zich wel te vormen. Deze community van HR professionals is hier een mooi voorbeeld van. Wij delen immers ook kennis, informatie, contacten, enzovoorts.
Lees de samenvatting of bestel het boek Free Agent Nation via Amazon.

Het wortelprincipe

Het meest bekende filmpje van Pink over het motiveren van mensen gaat over het wortelprincipe. Hierin wordt uitgelegd dat het voorhouden van een wortel eerder contraproductief werkt in plaats van motiverend. Oordeel zelf en bekijk zijn Ted Talk.

Drive van Daniel Pink

Het tweede boek dat ik van Daniel Pink heb gelezen was Drive. Dit boek gaat over de evolutie van motivatie. Vroegen ging het puur om overleven. Tegenwoordig hebben we allerlei externe motivatoren verzonnen (zie het wortelprincipe), maar dit werkt niet meer. We moeten evalueren naar motivatie 3.0 gebaseerd op autonomy, mastery en purpose. Dit zijn ook de elementen die we steeds vaker zien terugkomen in de huidige bedrijfsvoering. Toch?

Lees de samenvatting of bestel het boek Drive via Amazon.

Wat is jouw mening?

Nu je drie van Pink's zijn stukken hebt gelezen/bekeken. Wat valt je op? Wat blijft je bij? Neem je zaken mee? En zo ja welke? Heb jij nog andere boeken/stukken van Daniel Pink gelezen? Laat jouw mening achter in de comments!

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Opinie Recensies

Ik ben Lodi Planting: CEO van Employerbility, host en redacteur van dit platform en opiniewolf. Ik houd van reizen, mensen met elkaar verbinden en goed werkgeverschap.

Reacties

 • Geen reacties gevonden
Wat is jouw mening?

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon