Menu

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
27
feb

Hoe bevorder je de kwaliteit van je leven? Door je ademhaling!

Geplaatst door op in Learning & Development
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1476
 • 4 reacties
 • Afdrukken

Je leeft in een steeds meer eisende maatschappij en vooraleer je het weet ben je in een web van stress gevangen: je zet jezelf onder (tijds-)druk, je baas zet je onder druk, aan de telefoon spreek je meer en meer met een computer ipv met een persoon, je kinderen maken ruzie, meer agressie in het verkeer, werkonzekerheid en het financieel plaatje dat niet meer helemaal klopt.

Allemaal redenen die je ademhaling verstoren en met een aanhoudende slechte ademhalingspatroon, komen na verloop van jaren de ziektes om de hoek kijken.

Gelukkig hoef je dat niet zo ver te laten gaan. Het artikel van deze maand gaat dus over je ademhaling en hoe deze je levenskwaliteit bepaalt.

Adem diep in ... en ... uit ...

De adem is het meest prachtig instrument dat het Hogere je gegeven heeft bij je geboorte.
Bij een diepe inademhaling kondigde je je aan op deze wereld. Het is met een laatste uitademhaling dat je deze wereld ooit zult verlaten. Het is een natuurlijk proces. Tussen die allereerste inademhaling en de allerlaatste uitademhaling, bepaalt je ademhalingspatroon je leven.

Is het je al opgevallen dat je ademhaling je emoties en je gedachten beïnvloeden? Heb je al opgemerkt hoe je emoties en je gedachten je ademhaling beïnvloeden?

--> Wanneer je angstig bent, hoe ga je dan ademhalen?
--> Hoe adem je wanneer je voluit vanuit je buik lacht?

Dit zijn twee verschillende ademhalingspatronen.

In de yoga kent men wel honderden zeer effectieve ademhalingstechnieken voor verschillende gezondheids- en bewustzijndoelstellingen. Waardoor men het volgende kan stellen:

- Zonder adem is er geen leven.

- Door halfslachtig te ademen, benut je maar de helft van je potentieel.

- Door rustig en diep te ademen, leef je en benut je ten volle je potentieel.

Tijdens de ademhalingsworkshop leer je o.a. de vier basis ademhalingstechnieken die je stress drastisch kunnen verminderen, maar die ook een boost geven aan je gezondheid.

In de loop der jaren ben ik getuige geweest van een paar opmerkelijke resultaten bij mijn deelnemers, zoals bijvoorbeeld:

chronisch geblokkeerde sinussen die plots vrijkomen;iemand die al 20 j niets meer kon proeven opeens weer kan genieten van de verschillende smaken in zijn voeding;een jarenlang, enorm verdriet die plaats maakt voor vreugde in iemand's leven.

Anderen vertellen mij hoe ze op hun werk de stress te baas blijven dankzij bewust te zijn van hun ademhaling en de technieken toe te passen.

Tot slot
Je ademhaling bepaalt een heel groot stuk van je leven op het emotioneel, fysiek en psychologisch vlak. Maar dat niet alleen. Wanneer je rustig ademt, ga je ook iets anders uitstralen waardoor je onbewust een andere aantrekkingskracht hebt.

Aarzel niet je in te schrijven voor de ademhalingsworkshop die nu op 17 maart begint. Voor meer informatie, klik hier.

Heb je begeleiding nodig bij een psycho-emotioneel of spiritueel thema, dan kan ik je verder op weg helpen met healing, yogacoaching en Reiki. Maak een afspraak via het contactformulier op www.huisvaneden.be

Heb je de voorgaande artikels gemist? Geen nood: klik hier om ze te lezen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Opinie Tips
Op 19-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met yoga en sindsdien heb ik de waarde ervan dag na dag mogen ervaren. Het is een mooie “tool” die mij geholpen heeft om van mijn zwakte mijn sterkte te maken, namelijk mijn grote gevoeligheid.

In 2002 begon ik met kinderyogalessen te geven en later ben ik yogalessen gaan geven aan volwassenen en senioren. Vrij snel merkte ik dat ik met yoga helende resultaten bereikte. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in het therapeutisch aspect.

Ik ben in het bezit van door de Staat erkende diploma's voor Biorelaxatie, Massage en Creatieve Therapie met specialisatie Aandachtstherapie. Aandachtstherapie staat voor relaxatie, visualisatie en helende meditatie.
Verder ben ik ook Master Instructor voor Integrated Energy Therapy (I.E.T.) en Meester in Reiki.
Sinds een paar jaar werk ik nauw samen met verschillende psychotherapeutenpraktijken als creatief- en yogatherapeut.

Regelmatig worden er ademhalings- en meditatie reeksen gegeven die allen een helend effect hebben. De yogatherapie en reiki sessies worden steeds op afspraak gegeven. Je kan om een afspraak vragen via het contact formulier op www.huisvaneden.be

Personen in deze conversatie

Reacties (4)

Wat is jouw mening?

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon