Menu

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
13
mrt

Motivatie is geen mythe, work/life balance is dat wel.

Geplaatst door op in Het Nieuwe Werken
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 4514
 • 5 reacties
 • Afdrukken

Work/Life balance levert meer dan 36 miljoen hits in Google op en toch is het een zeer vreemd begrip. Een balans zoeken tussen werk en leven geeft de indruk dat je niet leeft als je werkt. Misschien wordt het beter als we spreken over werk en privé in balans. Jammer, maar ook dit evenwicht zal niet werken voor de meesten onder ons. Alsof je op je werk al je energie verliest en je die in je privé-leven weer moet terugvinden.

Work/Life Integration

Als je met bovenstaande begrippen aan de slag wil, is Work/Life Integration vandaag vermoedelijk de enige juiste invalshoek: hoe integreer ik mijn werk-activiteiten zo efficiënt en effectief mogelijk in mijn leven. De nieuwe technologie en Het Nieuwe Werken zijn hier belangrijke thema's.

Wat is een gezonde balans?

Moeten we dan nog op zoek naar 'een gezonde balans' en wat is die balans? Het toenemend aantal burnouts, depressies en langdurige afwezigheden geeft hier vandaag een duidelijk en onmiskenbaar antwoord op. Met Energy@Work zoeken we die balans in onze persoonlijke energiehuishouding. Je energie op een duurzame manier inzetten en bewaken zal een essentiële vaardigheid worden om professioneel succes te combineren met persoonlijk welzijn. Onze mentale, emotionele en fysieke energie managen is de boodschap.

Wat is onze rol?

Moeten wij als organisatie en HR onze medewerkers helpen in het bewaken van hun balans tussen energiegevers en energievreters? Wij zijn van mening van wel. Het werk heeft immers een enorme invloed op de energiebalans van onze medewerkers. En de link tussen 'energieke' medewerkers en goede bedrijfsresultaten mag evident zijn.

Hoe zit het met uw energiegevers?

Zullen we dan toch maar niet alle energie vragen van onze mensen op het werk? Wij suggereren dat u dat u dat wel doet. Maar duwen we onze mensen dan niet richting burn-out? Niet als u ervoor zorgt dat er ook voldoende energiegevers zijn. En daar ligt vandaag nu net de grote uitdaging voor organisaties en HR. Hoe zit het in uw organisatie met energiegevers zoals erkenning, autonomie, zinvol werk, werksfeer, ...? Kortom, motivatie is geen mythe.

Ga er mee aan de slag!

Met energie aan het werk is dan ook een aanpak op verschillende fronten. Enerzijds de medewerkers leren om bewust om te gaan met hun energie, om op die manier hun persoonlijke energiebalans te vinden en te bewaken. Anderzijds als organisatie energievreters aanpakken en maximaal inzetten op energiegevers. Tijd voor actie.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Opinie
Frans van de Ven heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Personen in deze conversatie

Reacties (5)

Wat is jouw mening?

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon