Menu

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
17
sept

Is je Angst je vriend of je vijand?

Geplaatst door op in Coaching & Training
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1514
 • 7 reacties
 • Afdrukken

Angst is voor velen onder ons een ongewenste gast. Hij wordt ons dikwijls opgedrongen door de media, de publiciteit, het nieuws, verzekeringmaatschappijen, maar ook je onzekerheid, je eigen of aangeleerde overtuigingen, de klappen van het leven, enz.

Angst kan zowel je vriend zijn als je vijand. Hoe maak je het verschil tussen die twee? Wanneer is hij gewenst en wanneer niet? Wat doe je eraan? Je leert er meer over in het artikel van deze maand.

*** *** ***

Angst. Velen onder ons voelen angst in zich. Angst van niet goed genoeg te zijn. Angst voor het leven. Angst voor wat het leven met zich meebrengt. Angst voor ongelukken. Angst voor negativiteit. Angst voor wat de anderen zouden zeggen of denken. Angst. Angst. Angst. Verschrikkelijke angst.

Nochtans heeft Angst ook zijn positieve kanten. Angst belet jou om in de afgrond te springen. Angst dicteert jou wat je moet doen als er gevaar is.

Maar als er angst is op de momenten waar je ontspannen zou moeten zijn, dan belemmert Angst jouw leven, jouw voortgang in jouw leven. Dan is Angst niet meer je vriend maar je vijand.

Ontspannen. Leer weer ontspannend te ademen. Leer weer je angsten te omarmen en kijk ze recht in de ogen ipv er tegen te vechten of je er door te laten overweldigen.

Het leven is te mooi om in angst te leven. Het leven is zó mooi om zich onzeker te voelen.

Leer weer te kijken naar de schoonheid van het leven: de zon, de maan, de bloemen, de bomen, ...
Leer je terug te gronden zo diep als de wortels van de bomen.
Leer opnieuw al fluitend door het leven te gaan zoals de vogels doen.

​Weet je altijd beschermd en gezegend door de Liefde van God en door de Liefde van de Aarde.

------------

Vergeet niet je in te schrijven voor de workshop "Focus op je zelfvertrouwen: van angst naar moed" indien Angst je vijand is. Deze workshop begint op 29 september a.s. om 20u.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Opinie Specials
Op 19-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met yoga en sindsdien heb ik de waarde ervan dag na dag mogen ervaren. Het is een mooie “tool” die mij geholpen heeft om van mijn zwakte mijn sterkte te maken, namelijk mijn grote gevoeligheid.

In 2002 begon ik met kinderyogalessen te geven en later ben ik yogalessen gaan geven aan volwassenen en senioren. Vrij snel merkte ik dat ik met yoga helende resultaten bereikte. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in het therapeutisch aspect.

Ik ben in het bezit van door de Staat erkende diploma's voor Biorelaxatie, Massage en Creatieve Therapie met specialisatie Aandachtstherapie. Aandachtstherapie staat voor relaxatie, visualisatie en helende meditatie.
Verder ben ik ook Master Instructor voor Integrated Energy Therapy (I.E.T.) en Meester in Reiki.
Sinds een paar jaar werk ik nauw samen met verschillende psychotherapeutenpraktijken als creatief- en yogatherapeut.

Regelmatig worden er ademhalings- en meditatie reeksen gegeven die allen een helend effect hebben. De yogatherapie en reiki sessies worden steeds op afspraak gegeven. Je kan om een afspraak vragen via het contact formulier op www.huisvaneden.be

Reacties (7)

Wat is jouw mening?

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon