Menu

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
16
apr

De perikelen van het hart

Geplaatst door op in Coaching & Training
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1921
 • 5 reacties
 • Afdrukken

Naar aanleiding van mijn FB cover, vroeg één van mijn deelnemers mij of dit jaar een speciaal jaar is voor het hart.

Neen, niet alleen speciaal voor dit jaar, maar wel voor de volgende 2000 jaren! Als mensheid zijn we geëvolueerd van het bewustzijn van de zonnevlecht ("ik wil" en het materialisme) naar het bewustzijn van het hartchakra.

Wat houdt dat in?
We leven in een tijd waarin dit centrum nog meer geactiveerd wordt. We zien mensen die o.a. liefdevoller in het leven staan ; die mededogen hebben en hoop uitdragen ; die zich engageren voor een goede zaak op een respectvolle wijze ; er worden meer samenwerkingsverbanden gecreëerd ; mensen die kunnen vergeven. Het hartchakra is het centrum van de liefde en de alles omvattende liefde. Een zuiver hart is een innerlijke kracht die jezelf, alsook de anderen rondom jou, kan helen.

Het eerste gevolg van deze evolutie?
In eerst instantie zien we het negatief aspect van het hartenergiecentrum duidelijker aan de oppervlakte komt.

Ik denk daarbij aan wrok, haat, jaloezie, woede, verdriet, eenzaamheid, geen engagement durven nemen. We leven in een tijd waarin nog nooit zoveel mensen aan eenzaamheid lijden. We worden nog meer geconfronteerd met terrorisme: mensen die zoveel woede en haat in hun hart dragen.
Deze zijn allemaal aspecten van het hart die om heling vragen. Het zijn geen aangename emoties. Al kunnen deze emoties jou wel gedurende een tijd vergezellen en hun nut bewijzen, vroeg of laat zullen ze aangepakt worden om vredevoller in het leven te staan.

Wanneer?
Wanneer jij ervoor klaar bent om ze te helen en los te laten. Niet eerder. Jouw beslissing en een volmondig "ja, ik wil mijn hart helen" zal jouw eerste stap zijn naar een liefdevoller leven.

Op jouw welzijn!

 

Heb je begeleiding nodig bij een psycho-emotioneel of spiritueel thema, dan kan ik je verder op weg helpen met healing en yogatherapie. Maak een afspraak via het contactformulier op www.huisvaneden.be

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Opinie Tips
Op 19-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met yoga en sindsdien heb ik de waarde ervan dag na dag mogen ervaren. Het is een mooie “tool” die mij geholpen heeft om van mijn zwakte mijn sterkte te maken, namelijk mijn grote gevoeligheid.

In 2002 begon ik met kinderyogalessen te geven en later ben ik yogalessen gaan geven aan volwassenen en senioren. Vrij snel merkte ik dat ik met yoga helende resultaten bereikte. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in het therapeutisch aspect.

Ik ben in het bezit van door de Staat erkende diploma's voor Biorelaxatie, Massage en Creatieve Therapie met specialisatie Aandachtstherapie. Aandachtstherapie staat voor relaxatie, visualisatie en helende meditatie.
Verder ben ik ook Master Instructor voor Integrated Energy Therapy (I.E.T.) en Meester in Reiki.
Sinds een paar jaar werk ik nauw samen met verschillende psychotherapeutenpraktijken als creatief- en yogatherapeut.

Regelmatig worden er ademhalings- en meditatie reeksen gegeven die allen een helend effect hebben. De yogatherapie en reiki sessies worden steeds op afspraak gegeven. Je kan om een afspraak vragen via het contact formulier op www.huisvaneden.be

Reacties (5)

Wat is jouw mening?

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon