Menu

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRcommunity
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die gebruikt zijn op HRcommunity.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar uw favoriete blogger op HRcommunity
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
01
okt
8
Geplaatst door op in Change Management

Wij bevinden ons in een stroomversnelling: de sociale, maatschappelijke en economische veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. En waar de een zich vol enthousiasme stort in een nieuwe situatie, heeft de ander meer moeite om met de veranderingen om te gaan. HR heeft dagelijks te maken met obstakels en uitdagingen en we willen als HR graag dat onze medewerkers moeiteloos meevaren met een nieuwe koers. Maar hoe wendbaar is HR nu eigenlijk zelf? Doe de HR Learning Agility test en leer meer over je eigen Learning Agility.

 RaymakersvdBruggen, HFMtalentindex en HRcommunity voeren samen het HR-Learning-Agility-Onderzoek uit. Doe mee en ontdek hoe wendbaar jij zelf bent! Het invullen van de test duurt slechts een halfuur en je ontvangt direct na afloop een persoonlijke rapportage ter waarde van 250 euro. Gratis! Bovendien maak je kans op een complete Learning Agility Scan voor je hele afdeling (maximaal tien personen) ter waarde van 300 euro p.p. Vanzelfsprekend is deelname anoniem en zullen we je niet benaderen naar aanleiding van het onderzoek. Start de het onderzoek.

Wil je meer weten over Learning Agility? Dat kan! De redactie van HRzone sprak met Wim Meekel, COO HFMtalentindex International over Learning Agility. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is voor HR om kennis te hebben over wendbaarheid.

Learning Agility

Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen. Meekel: 'Wij zien bij onze klanten dat functies en rollen in organisaties tegenwoordig constant in beweging zijn. Het aloude model van binnenkomen op functie A en doorgroeien naar functie B, komt steeds minder voor. Dit vraagt een andere focus van medewerkers en organisaties. Kennis over Learning Agility helpt hierbij'.

Medewerkers met een hoge Learning Agility halen meer uit hun ervaringen, zoeken meer naar nieuwe uitdagingen en staan open voor feedback. Medewerkers met een lage Learning Agility leren weinig of niets van nieuwe ervaringen en blijven meer vasthouden aan oude gewoonten. Inzicht in de Learning Agility van medewerkers biedt organisaties een groot voordeel voor de toekomst. Immers, weten wie degene is die snel effectief gedrag ontwikkelt in een nieuwe situatie helpt enorm in de ontwikkeling van de gehele organisatie.

... Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie Specials Tips
Hits: 2461
26
aug
10

Organisatie architectuur. De link tussen ontwerp en ontwikkeling

Geplaatst door op in Change Management

 

Ik krijg vaak de vraag, wat het verschil is tussen "Organisatie Design" en "Organisatie Ontwikkeling".

Deze vraag kan moeilijk, maar ook simpel beantwoord worden. Behalve Wikipedia nalezen of een boek OD 1.0 voor dummies te kopen om aan mijn antwoord te komen, heb ik zo mijn eigen elevator speech om het verschil uit te leggen:

Denk aan een auto-ontwerper die werkt voor een autofabrikant. Een auto-ontwerper tekent uw toekomstige droomauto uit, rekening houdend met de wettelijke conventies van auto-ontwerp, de verwachtingen van de klant, de wetten van de natuur en de samenleving en het uiteindelijke doel van de auto (gezinswagen, bedrijfswagen, etc. ..).

Na het ontwerp, komt de ontwikkeling. Die, afgezien van het bouwen van een auto naar het ontwerp, ook zorgt dat de motor (systemen), elektrische bedrading (processen) en het comfort aanwezig zijn.

... Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1658
10
aug
9

Veranderen: Lean, Six Sigma of Kaizen?

Geplaatst door op in Change Management

Als je organisatie moet veranderen, is dat al een hels karwei op zich. Dan moet je vaak ook nog eens een geschikt model kiezen en dat lijkt al helemaal onmogelijk, gezien het enorme aanbod. Geen wonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor Lean, Six Siga of Kaizen? Hierbij een korte introductie van deze modellen, mijn persoonlijke favoriet en een vlog.

Organisatie Verandering: LEAN, SIX SIGMA of KAIZEN?

Lean

'A production system which is steeped in the philosophy of "the complete elimination of all waste" imbuing all aspects of production in pursuit of the most efficient methods.'

Bron: Triumph of the Lean Production System

... Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 2484
23
feb
3

5 tips waardoor veranderingen vlotter verlopen

Geplaatst door op in Change Management

Veranderingen worden moeilijk als er iets gebeurt of ons opgelegd wordt waardoor we uit onze comfortzone gehaald worden. Dat doet pijn en dus gaan we tegenpruttelen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie Tips
Hits: 1872
30
jan
8
Geplaatst door op in Change Management

'Bestemming bereikt! Bestemming bereikt!'

Mijn auto staat aan het einde van een landweggetje. Hier houdt de wereld op, of in elk geval: het wegennet. De routeplanner denkt dat ik ben aangekomen waar ik zijn wilde.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1956
08
dec
5

Hoe zet je als ondernemer de automatische piloot af en krijg je focus?

Geplaatst door op in Change Management

Iedereen doet dingen op de automatische piloot. Gewoon zonder er bij na te denken.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1817
24
nov
3

Onnodige stress voorkomen in 5 tips

Geplaatst door op in Change Management

Stress hoort bij het leven. Hoe je ermee omgaat, maakt een wezenlijk verschil over je beleving van stress. Dit kan afhankelijk zijn van hoe jij je voelt op dat moment.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1501
01
okt
4

Neem jouw werkleven in handen

Geplaatst door op in Change Management

Werkonzekerheid aanvaarden is veranderlijkheid begrIjpen

Werkonzekerheid komt tegenwoordig voor in alle beroepscategorieën. Geen enkele  werknemer kan zich helemaal veilig voelen voor een herstructurering, een verhuizing, technische werkloosheid of zonder meer de sluiting van het bedrijf.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1898
15
aug
5

Wat kan jij doen om je huidige job te verbeteren?

Geplaatst door op in Change Management

Voel je je meer en meer ontevreden over je werk? Zie je jezelf dagdromen over andere dingen die je zou kunnen doen met de tijd die je besteedt aan het werk? Vrees je de gedachte van maandagochtend?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie
Hits: 1964
17
mei
1

Komt u ook naar de HRday op 24/6 in Doorn (Nederland)?

Geplaatst door op in Change Management

Op dinsdag 24 juni vindt HRday 2014 plaats. Deze inspirerende dag voor HR professionals en innovators wordt door onze collega's van HRcommunity.nl georganiseerd. Komt u ook?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Opinie Specials
Hits: 1303

Partners

Social Media

linkedin-icontwitter-icon